Definitii

Norisorul Somnoros – este denumirea comerciala a societatii Latitude Invest SRL-D., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Strada Bnul Antonache, nr. 52-60, scara D, apartament 19, sector 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/2492/01.03.2017, cod unic de inregistrare fiscala 37132256.

Client – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care se regaseste in una din urmatoarele situatii:

 • isi face un cont in Site prin care se poate autentifica printr-o adresa de e-mail si o parola
 • efectueaza o Comanda pe Site
 • are acces la continutul Site-ului, fara a realiza o Comanda si fara a se autentifica pe Site.

Site – domeniul www.norisorul-somnoros.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Norisorul Somnoros si Client prin care Clientul transmite, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe Site.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Norisorul Somnoros si Client, fara prezenta fizica simultana a Norisorul Somnoros si a Clientului.

Document – prezentele Termeni si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic cu privire la bunurile/serviciile si/sau promotiile Norisorul Somnoros.

Utilizarea site-ului

Accesul la Site ii este permis oricarui Client si este supus legilor si reglementarilor legale in materie in vigoare precum si termenilor si conditiilor incluse in prezentul Document.

Norisorul Somnoros isi rezerva dreptul de a modifica, sterge, suspenda Site-ul ori de cate ori considera necesar.

Norisorul Somnoros nu isi asuma nicio obligatie cu privire la actualizarea datelor incluse pe Site, cu exceptia cazului in care o astfel de obligatie survine dintr-o prevedere legala.

De asemenea, Norisorul Somnoros nu isi asuma nicio obligatie cu privire la functionarea Site-ului si nu poate fi tras la raspundere in niciun fel in cazul in care Site-ul nu este disponibil sau are erori de functionare, cu exceptia cazului in care o astfel de raspundere survine dintr-o obligatie legala.

Termenii si Conditiile sunt afisate pe Site si pot fi accesate de catre orice Client. Norisorul Somnoros isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile ori de cate ori considera necesar, cu publicarea celei mai actuale versiuni a acestora pe Site.

Clientul este responsabil pentru consultarea acestor Termeni si Conditii ori de cate ori utilizeaza Site-ul sau realizeaza o Comanda prin intermediul Site-ului.

Utilizarea Site-ului reprezinta acceptarea expresa din partea Clientului a Termenilor si Conditiilor mentionate in prezentul Document. Prin acceptarea acestui Document Clientul se obliga sa respecte Termenii si Conditiile asa cum erau publicate pe Site la momentul vizitei Clientului.

Inainte de a ne oferi date cu caracter personal (inclusiv adresa de e-mail) sau de a realiza o Comanda prin intermediul Site-ului Clientului i se va solicita in mod specific sa accepte Termenii si Conditiile Norisorul Somnoros. Prin acceptarea lor, Clientul este de acord sa respecte Termenii si Conditiile in versiunea publicata pe Site, la momentul vizitei sale.

Clientii se pot inregistra pe Site prin completarea formularului de inregistrare sau prin intermediului unui cont de social media. Ulterior Clientii vor primi un e-mail, pe adresa de e-mail furnizata la momentul inregistrarii, prin care li se solicita confirmarea inregistrarii.

Clientul va fi inregistrat doar dupa confirmarea inregistrarii conform instructiunilor din mesajul e-mail primit asa cum am mentionat mai sus.

Orice comunicare, notificari, intrebari sau reclamatii legate de produsele sau serviciile Norisorul Somnoros, utilizarea Site-ului, Termeni si Conditii etc. realizate de Client catre Norisorul Somnoros trebuie facute prin e-mail, telefon sau SMS avand in vedere datele de contact afisate pe Site in sectiunea Contact.

Comunicarea si notificarile realizate de Norisorul Somnoros catre Client vor fi facute prin e-mail, telefon sau SMS, avand in vedere adresa de e-mail si numarul de telefon furnizate de Client la momentul inregistrarii pe Site sau la momentul plasarii unei Comenzi.

Notificarile cu caracter general care sunt adresate tuturor Clientilor vor fi publicate pe Site, Norisorul Somnoros neasumandu-si alta obligatie de notificare individuala a fiecarui Client.

Orice Client autentificat/Client care a achizitionat un anumit produs poate adauga un comentariu sau o recenzie in pagina de detalii aferente fiecarui produs precum si un rating pentru produsul respectiv.

Prin postarea comentariului, recenziei si ratingului, Clientul este de acord cu publicarea acestora pe Site, Norisorul Somnoros avand dreptul de a afisa, utiliza si reproduce Continutul astfel creat de Client.

Clientii se obliga sa respecte urmatoarele reguli cu privire la comentariile, recenziile si ratingurile publicate pe Site:

 • sa foloseasca un limbaj decent, corespunzator tipului de comunicare pe care il realizeaza, fara a aduce jigniri sau ofense altor persoane
 • sa se refere strict la caracteristicile produsului pentru care se posteaza comentariul/recenzia/ratingul; orice comentarii/reclamatii care nu vizeaza caracteristicile produsului ci mai degraba serviciile Norisorul Somnoros si colaborarea cu noi in general (e.g. timp de livrare, transport, retur, serviciu clienti etc.) trebuie adresate catre Norisorul Somnoros, avand in vedere datele de contact publicate pe Site in sectiunea Contact, si nu in sectiunea de comentarii/recenzii/rating aferenta produsului
 • sa se asigure ca informatiile postate sunt corecte si neinselatoare
 • sa nu foloseasca aceasta sectiune in alte scopuri decat pentru oferirea de informatii legate de experienta proprie cu produsul respectiv, incluzand dar fara a se limita la scopuri publicitare (e.g. pentru produse sau servicii proprii sau ale unor terte parti, concurente sau nu cu produsele prezentate pe Site), solicitarea de date personale de la alti Clienti
 • sa foloseasca limba romana
 • sa nu incalce vreo prevedere legala in vigoare, inclusiv cu privire la drepturi de autor, licente, drepturi de marca comerciala sau alte drepturi de proprietate

Norisorul Somnoros isi rezerva dreptul sa stearga sau sa modifice orice recenzie, comentriu sau rating care incalca in mod evident regulile mentionate mai sus sau alte prevederi din prezentul Document.

De asemenea, Norisorul Somnoros poate restrictiona dreptul anumitor Clienti de a posta comentarii, recenzii si rating-uri, in masura in care se constata ca acestia au incalcat in mai multe randuri regulile mentionate in prezentul capitol sau alte prevederi ale prezentului Document.

Conditii contractuale

Din punct de vedere legal, produsele listate pe Site, incluzand orice informatii si caracteristici aferente, nu reprezinta o oferta ferma de vanzare sau o propunere de contract de vanzare-cumparare ci doar o prezentare a produselor noastre.

La momentul plasarii unei Comenzi pe Site de catre un Client, Comanda Clientului constituie o oferta de cumparare a produselor listate pe Site.

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul accepta in mod express toate prevederile prezentului Document, inclusiv, dar fara a se limita la, modalitatile de comunicare utilizate de Norisorul Somoros, termenele de livrare, modalitatile de plata, politica de retur, confidentialitatea datelor etc.

Plasarea unei Comenzi ferme de catre un Client se considera realizata in momentul in care Clientul confirma aceasta comanda prin apasarea butonului „Finalizeaza comanda”.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se angajeaza ca toate datele furnizate sunt corecte si complete. De asemenea, plasarea Comenzii atrage obligativitatea Clientului de a accepta produsele comandate si de a plati, prin mijloacele de plata disponibile afisate pe Site, pretul acestora asa cum a fost afisat Clientului in momentul finalizarii comenzii.

Comanda Clientului urmeaza procesul de acceptare din parte noastra. Norisorul Somnoros poate anula o anumita Comanda, cu notificarea peralabila a Clientului, in urmatoarele situatii:

 • datele furnizate de Client la momentul plasarii Comenzii sunt incorecte sau incomplete;
 • plata realizata de Client pentru bunurile comandate nu a putut fi validata.

Dupa plasarea unei Comenzi, Clientul va fi informat prin e-mail sau telefon cu privire la primirea Comenzii de catre Norisorul Somnoros. Aceasta informare nu reprezinta din punct de vedere legal acceptarea Comenzii de catre Norisorul Somnoros si nici formarea unui contract de vanzare-cumparare.

Dupa verificarea de catre Norisorul Somnoros a disponibilitatii produselor comandate, Clientul va fi informat cu privire la expedierea produselor. Contractul intre Norisorul Somnoros si Client va fi considerat incheiat la momentul transmiterii de catre Norisorul Somnoros catre Client a acestei confirmari de expediere a produselor comandate de Client.

Documentele si informatiile transmise catre Client sau puse la dispozitie de catre Norisorul Somnoros pe Site, in Contul Clientului, vor sta la baza Contractului.

In cazul in care, din diverse motive, Norisorul Somnoros nu poate expedia produsele comandate, Clientul va fi informat in acest sens si vom rambursa orice sume platite in avans de catre Client pentru produsele care nu au putut fi expediate de catre Norisorul Somnoros.

Pentru motive justificate Norisorul Somnoros isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul unui anumit Client la Site sau la parti din acesta, in cazul in care considera ca acesta ii poate aduce prejudicii.

Norisorul Somnoros livreaza produsele comercializate pe Site doar catre persoane fizice care indica o adresa de livrare din Romania.

Termenul de livrare este de maxim 30 de zile calendaristice de la data transmiterii de catre Norisorul Somnoros a mesajului privind confirmarea inregistrarii Comenzii, conform legislatiei in vigoare. Norisorul Somnoros va face tot posibilul pentru a livra produsele intr-un termen cat mai mic. Timpul estimativ de livrare va fi comunicat pentru fiecare Comanda in parte in momentul transmiterii catre Client a confirmarii de expediere.

In cazul in care termenul de 30 de zile nu poate fi respectat, vom informa Clientul si vom stabili de comun acord un nou termen de livrare. Daca nici noul termen agreat nu poate fi respectat Clientul are dreptul sa anuleze Comanda. In cazul in care Clientul anuleaza Comanda, Norisorul Somnoros va rambursa orice sume platite de Client in termen de cel mult 7 zile calendaristice de la data la care Clientul a comunicat decizia de terminare a Contractului.

Serviciul de expediere a produselor este subcontractat catre o companie de transport specializata.

Costul livrarii este de 10 lei pentru orice Comanda in Romania.

Norisorul Somnoros nu isi asuma raspunderea pentru nelivrarea bunurilor comandate in cazul in care adresa furnizata de Client este incorecta sau incompleta.

Norisorul Somnoros isi rezerva dreptul de a limita cantitatea de produse pe care o poate comanda un anumit Client.

Preturile produselor afisate pe Site sunt exprimate in lei si includ TVA. Norisorul Somnoros poate modifica preturile produselor afisate pe Site, fara a afecta in vreun fel valoarea comenzilor plasate anterior unor astfel de modificari.

Pretul total al produselor comandate de Client, inclusiv TVA, percum si costul transportului vor fi afisate pe Site inainte de ultima etapa de finalizare a Comenzii.

Norisorul Somnoros poate acorda premii sau reduceri de pret in diferite forme, precum promotii, reduceri de fidelitate, concursuri, incurajarea anumitor actiuni (e.g. crearea unui cont pe Site, acordarea de feedback). Pentru fiecare tip de reducere aplicat la un moment dat Norisorul Somnoros va afisa regulamentul aplicabil pe Site, intr-o sectiune dedicata.

Dupa finalizarea unei Comenzi Norisorul Somnoros va emite catre Client o factura in conformitate cu Comanda efectuata. Clientul se obliga sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii unei astfel de facturi conform legislatiei in vigoare.

Toate facturile vor fi transmise in format electroninc, prin e-mail, la adresa de e-mail furnizata de Client.

Plata produselor se va realiza fie prin numerar, la livrare, fie online cu card bancar prin EuPlatesc.

Plata online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

– „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

In cazul platii cu card de credit/debit, mentionam ca datele cardului de plata ale Clientului nu vor fi accesibile pentru Norisorul Somnoros si nici nu vor fi stocate de catre Norisorul Somnoros.

In cazul platilor online Norisorul Somnoros nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului si dupa semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier.

Norisorul Somnoros garanteaza calitatea si conformitatea produselor comercializate prin intermediul Site-ului la livrare cat si pe intreaga perioada de garantie, conform certificatului de garantie furnizat impreuna cu produsul.

Perioada de garantie este de 24 luni de la livrarea produselor comandate de Client.

Norisorul Somnoros garanteaza ca fiecare produs, la livrare si pe intreaga perioada de garantie aplicabila, va confirma urmatoarele aspecte:

 • va corespunde descrierii prezentate de Norisorul Somnoros pe Site
 • va corespunde scopului pentru care a fost furnizat si pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip
 • va prezenta parametri de calitate si performante normale la care Clientul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia facute de Norisorul Somnoros.

Garantia este acordata in conditiile folosirii produsului in conformitate cu instructiunile privind utilizarea si intretinerea, care sunt evidente datorita contextului sau naturii produsului si/sau care sunt prevazute pe eticheta care insoteste produsul si/sau care au fost puse la dispozitie la momentul livrarii produsului.

In cazul lipsei conformitatii, Clientul are dreptul de a solicita Norisorul Somnoros sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire (in cazul in care aceasta solicitare nu este nerezonabila in ceea ce priveste natura defectului sau a neconformitatii si cu respectarea conditiilor de acordare a garantiei), sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs.

In cazul in care un produs livrat este defect sau neconform, va rugam sa urmati urmatoarea procedura:

 • transmiterea unei informari la adresa contact@norisorul-somnoros.ro cat mai curand posibil, intr-un termen rezonabil de la descoperirea defectului sau neconformitatii in care sa descrieti defectul/neconformitatea produsului, impreuna cu factura sau dovada platii pentru produsul respectiv;
 • returnarea produsului neconform catre Latitude Invest SRL-D, Str. Banul Antonache, nr. 52-60, scara D, apartament 19, Sector 1, Bucuresti.

Dupa receptia informarii de neconformitate, Norisorul Somnoros va transmite Clientului un mesaj de confirmare a receptiei acestei informari. Dupa returnarea produsului neconform de catre Client, vom examina produsul si vom reveni cu un mesaj catre Client cu privire la receptia produsului neconform si masurile luate de Norisorul Somnoros cu privire la reparare/inlocuirea produsului neconform.

In caz de reparare sau inlocuire, vom livra Clientului produsul reparat sau inlocuit, fara a percepe costuri suplimentare. Daca, in mod rezonabil, nu putem repara sau inlocui produsul, Norisorul Somnoros va rambursa Clientului suma platita pentru acest produs in termen de 14 zile.

Garantia nu se aplica in urmatoarele situatii:

 • uzura generala a produsului (sau parti a acestuia), cauzata de utilizarea standard;
 • defecte cauzate de utilizarea incorecta si tratamentul neprofesional sau nepotrivit sau pentru eventualele pagube produse ca urmare a acestei utilizari.

Clientul beneficiaza de o perioada de 30 de zile calendaristice pentru a se retrage din Contract fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri.

Perioada de retragere expira in termen de 30 de zile calendaristice de la data la care Clientul sau alta persoana indicata de Client intra in posesia fizica a produselor comandate.

In cazul in care Clientul decide sa se retraga din Contract, acesta va informa Norisorul Somnoros inainte de expirarea termenului de retragere, utilizand una din metodele de mai jos:

 • Prin completarea Formularului de retur primit impreuna cu produsele sau descarcat de pe Site de aici si transmiterea acestuia catre adresa de e-mail contact@norisorul-somnoros.ro  sau prin posta impreuna cu produsele returnate
 • Prin redactarea unei declaratii neechivoce in care isi exprima decizia de retragere din Contract si transmiterea acesteia prin e-mail la adresa contact@norisorul-somnoros.ro.

Norisorul Somnoros va transmite fara intarziere Clientului, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului de retragere, acesta trebuie sa returneze bunurile livrate de Norisorul Somnoros, la adresa mentionata in sectiunea Contact, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care Clientul a comunicat catre Norisorul Somnoros decizia sa de retragere din Contract. In plus, Clientul va returna si orice eventuale cadouri care au insotit bunurile respective.

Norisorul Somnoros va suporta costurile directe legate de returnarea produselor.

In cazul in care Comanda este achitata, Norisorul Somnoros va rambursa suma primita in maxim 14 zile calendaristice de la data informarii de catre Client cu privire la decizia de retragere din Contract. Norisorul Somnoros va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

Norisorul Somnoros poate rezilia Contractul de cumparare prin notificarea Clientului, acesta din urma neavand dreptul de a solicita despagubiri in urmatoarele cazuri:

 • datele furnizate de Client pe Site sunt incomplete sau incorecte;
 • nerespectarea de catre Client a termenilor si conditiilor noastre (cu exceptia cazurilor de nerespectare minora);
 • activitatea Clientului pe Site provoaca sau poate provoca prejudicii de orice fel pentru Norisorul Somnoros, afiliatii sau furnizorii nostri;
 • efectuarea a mai mult de trei incercari consecutive de livrare esuate pentru acelasi produs.

Proprietate si drepturi de autor

„Norisorul Somnoros”si logo-urile afisate pe Site sunt proprietatea exclusiva a Latitude Invest SRL-D. Toate marcile comerciale prezentate pe Site care nu sunt detinute de Norisorul Somnoros sunt proprietatea titularului lor, acestia din urma rezervandu-si toate drepturile legate de acestea.

Continutul Site-ului si a oricaror newsletter-e, notificari sau alte inscrisuri transmise de catre Norisorul Somnoros, incluzand, dar fara a se limita la, logo-uri, imagini, text, video, sunt protejate de regulile drepturilor de autor si alte legi de proprietate intelectuala in vigoare si sunt proprietatea Norisorul Somnoros, acesta rezervandu-si toate drepturile legate de acestea.

Clientul poate utiliza, copia, transfera continut al Site-ului numai in scopuri personale sau non-comerciale sau cu acordul prealabil express scris al Norisorul Somnoros.

Este interzisa orice utilizare a continutului Site-ului si a oricaror newsletter-e, notificari sau alte inscrisuri transmise de catre Norisorul Somnoros in alte scopuri decat cele mentionate mai sus sau  permise expres in scris de catre Norisorul Somnoros.

Crearea de continut pe Site de catre Clienti prin intermediul comentariilor si recenziilor aferente produselor prezentate pe Site nu confera Clientului niciun drept sau titlu asupra sau in legatura cu Site-ul.

Norisorul Somnoros permite crearea unui hiperlink catre Site de pe un alt site sau document, fara acordul nostru scris in prealabil, doar in urmatoarele conditii:

 • nu se creeaza un cadru sau orice alt browser sau mediu inchis in jurul continutului Site-ul;
 • nu implica faptul ca aprobam produsele sau serviciile site-ului pe care este inserat link-ul catre Site;
 • nu se afiseaza nici una dintre marcile utilizate pe Site, fara permisiunea noastra sau a titularului acestei marci;
 • nu este plasat pe un site care are un continut ilegal, amenintator, defaimator, obscen, pornografic sau profanator sau care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat o infractiune sau o incalcare a oricarei legi sau ca dauneaza sau poate dauna intereselor sau reputatiei noastre (sau produsele si/sau serviciilor noastre si ale acestora); sau
 • nu ne portretizeaza pe noi sau firmele cu care lucram (sau produsele si/sau serviciile acestora) intr-o maniera falsa, inselatoare, peiorativa, sau in mod ofensator.

Ne rezervam dreptul de a solicita oricand, la discretia noastra, pentru orice motiv, ca orice link creat spre Site-ul nostru de pe un alt site sau document sa fie eliminat.

Publicitate

Clientul isi poate exprima acordul cu privire la primirea de Newslettere din partea Norisorul Somnoros in sectiunea special dedicata. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Norisorul Somnoros in orice moment:

 • prin contactarea Norisorul Somnoros in acest sens, folosind datele de contact afisate pe Site;
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Newsletter-ele primite de la Norisorul Somnoros.

Confidentialitatea datelor

Norisorul Somnoros va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura furnizate de Clienti. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul Site-ului (e.g. comentarii, recenzii), Clientii sunt de acord sa ofere Norisorului Somnoros dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, transmite si distribui aceste materiale sau informatii, in limita prevederilor legale in vigoare. Norisorul Somnoros nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor primite de la Clienti, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

In vederea desfasurarii activitatii Norisorul Somnoros poate colecta urmatoarele date referitoare la Clienti:

 • numele si prenumele, date obligatorii in vederea autentificarii pe Site si facturarii Comenzii
 • sexul, date neobligatorii
 • data nasterii, date neobligatorii
 • adresa de e-mail, date obligatorii in vederea autentificarii pe Site si acceptarii Comenzii de catre Norisorul Somnoros
 • adresa de livrare si facturare, date obligatorii in vederea livrarii Comenzii
 • numarul de telefon, date obligatorii
 • detalii cu privire la tranzactiile realizate prin intermediul Site-ului, date care se colecteaza automat in momentul navigarii prin Site si realizarii de diverse tranzactii (vizualizare produse, adaugarea de produse in whishlist, adaugarea de produse in cosul de cumparaturi, finalizarea unei Comenzi)
 • date cu privire la contul bancar, doar in situatii exceptionale, e.g. in cazul rambursarii sumei de bani pentru produse returnate

Aceste date pot fi furnizate catre Norisorul Somnoros dupa cum urmeaza:

 • in momentul completarii de catre Client a anumitor formulare ce se regasesc pe Site (e.g. in vederea crearii unui Cont pe Site sau abonarii la Newsletter-ul Norisorul Somnoros)
 • in momentul navigarii pe Site si realizarii de tranzactii prin intermediul Site-ului, ca vizitator autentificat
 • prin participarea la diverse actiuni de marketing (e.g. campanii, concursuri)
 • prin acordarea de feedback, review-uri, ratinguri si prin inscrierea de alte comentarii pe Site
 • prin autentificarea pe Site prin intermediul unui cont de social media
 • direct prin e-mail sau telefon catre reprezentantii Norisorul Somnoros (e.g. furnizarea datelor necesare rambursarii sumei de bani achitate de Client, in cazul returnarii unui produs)

Stocarea si prelucrarea de catre Norisorul Somnoros a datelor colectate de la Clienti, asa cum au fost mentionate mai sus, are urmatorul scop:

 • confirmarea, expedierea si facturarea Comenzilor Clientilor
 • comunicarea cu Clientul cu privire la orice aspecte legate de Comenzile acestuia
 • raspunderea la diverse solicitari ale Clientilor
 • trimiterea de Newslettere prin e-mail, doar catre Clientii care au acceptat in mod express acest lucru

In cazul platii cu card de credit/debit, datele cardului de plata ale Clientului nu vor fi accesibile Norisorul Somnoros si nici nu vor fi stocate sau prelucrate in vreun fel de catre Norisorul Somnoros sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare de date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul va fi informat, anterior introducerii datelor. Mai multe informatii in acest sens gasiti in sectiunea Facturare si Plata.

In situatii exceptionale, Norisorul Somnoros poate solicita Clientului furnizarea detaliilor privind contul bancar (e.g. in vederea rambursarii sumelor de bani pentru produse returnate). In aceste cazuri, datele vor fi stocate si prelucrate de catre Norisorul Somnoros, exclusiv cu scopul indeplinirii actiunii pentru care datele respective au fost solicitate si doar pe perioada de timp necesara realizarii acestei actiuni.

Norisorul Somnoros poate furniza datele cu caracter personal ale Clientilor catre anumiti parteneri in vederea folosirii acestora pentru scopurile mentionate mai sus, e.g. catre furnizorul de servicii de curierat cu scopul livrarii bunurilor comandate de Client, catre furnizorul de servicii bancare cu scopul rambursarii sumelor achitate pentru produse returnate de catre Clienti. In aceste cazuri specifice, furnizarea datelor cu caracter peronal catre partenerii Norisorul Somnoros se va face doar in baza unui contract de confidentialitate incheiat intre Norisorul Somnoros si partenerii respectivi, cu respectarea legislatiei aplicabile in acest sens.

Informatiile Clientilor pot fi transmise si catre institutii precum Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si alte organe ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Norisorul Somnoros se angajeaza sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala, conform legislatiei in vigoare.

Prin furnizarea datelor personale mentionate mai sus, in oricare dintre modalitatile listate mai sus, Clientul este de acord cu includerea datelor sale personale in baza de date a Norisorul Somnoros si isi da consimtamantul expres si neechivoc ca toate aceste date sa fie colectate, stocate, utilizate si prelucrate de catre Norisorul Somnoros in scopurile prevazute mai sus.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, prin prezentul Document, aducem la cunostinta Clientilor faptul ca le sunt garantate toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001, e.g. dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de Legea nr. 677/2001, care le-au fost incalcate.

Aceste drepturi garantate Clientului pot fi exercitate prin adresarea unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, adresata catre Latitude Invest SRL-D, str. Banul Antonache nr. 52-60, scara D, etaj 4 , apartament 19, Sector 1, Bucuresti, prin care se poate:

 1. solicita confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de catre Norisorul Somnoros sau
 2. solicita interventia asupra datelor, dupa caz  cu privire la:
  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii nr. 677/2001, in special a datelor incomplete sau inexacte;
  • transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii nr. 677/2001;
  • notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
 3. opune, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare, sau a unei prelucrari in scop de marketing direct.

In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Solicitarile de la punctul 1. de mai sus pot fi exercitate in mod gratuit, pentru o solicitare pe an. Solicitarile de la punctele 2. si 3. de mai sus pot fi exercitate in mod gratuit indiferent de numarul de solicitari dintr-un an.

Norisorul Somnoros este obligat sa comunice dupa caz, informatiile solicitate, respectiv masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

Fisiere cookie

Pentru a asigura buna functionare a site-ului norisorul-somnoros.ro, prin intermediul browserului, in calculatorul dumneavoastra pot fi stocate mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri.

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Cookie-urile ne ofera informatii asupra modului cum este utilizat site-ul de catre utilizatori, fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. De asemenea, cookie-urile sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime privind modul de accesare a paginilor noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

(i) cookie-uri de sesiune: sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului

(ii) cookie-uri persistente: sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament si sunt activate din nou cand vizitati site-ul care a creat acel cookie specific. Cookieurile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respective. Acestea sunt cunoscute sub numele de “third party cookies” respectiv cookie-uri plasate de terti. Acestea memoreaza interesele unui utilizator pentru a livra publicitate cat mai relevanta pentru acesta.

 

Unele sectiuni de continut ale unor site-uri pot fi furnizate prin cookie-uri ale tertilor cum este cazul unei reclame. Astfel de cookie-uri pot fi plasate pe site si sunt denumite cookie-uri plasate de terti intrucat nu sunt plasate de proprietarul site-ului. Astfel de terti sunt la randul lor obligati sa respecte reglementarile legale aplicabile si politicile de confidentialitate ale proprietarului siteului respectiv.

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Acest website foloseste cookie-uri (atat proprii cat si de la terti) pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate in functie de interesul fiecarui vizitator.

Cookie-urile folosite de acest site sunt pentru a va asigura o navigare mai placuta pe site-ul nostru, pentru a va salva cosul de cumparaturi, parolele si IP-ul ca date de trafic dar si pentru:

 • Identificarea tipului de dispozitiv folosit la accesarea acestui website, desktop sau mobil, si afisarea continutului corespunzator acestuia
 • Functionarea corecta a acestui website
 • Colectarea de date statistice care permit masurarea traficului pe site sau timpul petrecut pe site etc.

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate (e.g. Google Analytics sau Facebook).

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului. Pentru mai multe detalii puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului. Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

Cookie-urile folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Totusi, deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Diverse

Termenii si conditiile prezente fac subiectul legii romane. Orice disputa intre parti, in legatura cu angajamentele prestate in baza prezentului Contract si/sau in legatura cu interpretarea Contractului de catre parti, ce nu poate fi rezolvata pe cale amiabila, va constitui subiect exclusiv al jurisdictiei romane si a organelor judiciare competente din Bucuresti, Romania.

Nicio parte contractanta nu va fi raspunzatoare in niciun fel pentru intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor asumate in baza Contractului, daca intarzierea sau neindeplinirea acestora e cauzata de situatii in afara controlului lor.

Aceste situatii includ, dar nu sunt limitate la incendii, inundatii, dezastre naturale, reglementari si regulamente ale oricarei autoritati guvernamentale sau supra-nationale, razboi, revolte, acte teroriste, greve, blocaje sau dispute industriale sau orice astfel de situatii definite de lege ca evenimente de forta majora.

Partea care invoca o situatie de forta majora are obligatia de a notifica cealalta parte in 5 (cinci) zile de la data evenimentului si trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a limita consecintele.

Daca in 30 (treizeci) de zile de la declansarea evenimentului, acesta nu s-a incheiat, partile au dreptul sa notifice incetarea Contractului, fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Norisorul Somnoros poate subcontracta o terta persoana in vederea ducerii la indeplinire a unui Contract fata de Client fara a fi necesar acordul Clientului in acest sens. Clientul va fi informat de catre Norisorul Somnoros in cazul in care acesta subcontracteaza o terta persoana pentru servicii necesare in vederea onorarii Comenzii. Norisorul Somnoros ramane singurul responsabil fata de Client cu privire la onorarea Comenzii acestuia.